Los evropský - Alces alces

Los je naše původní zvěř. V dnešní době k nám občas nějaký příjde z Polska. Jeho váha je až 500 kg - dospělý samec.

Dosahuje až 210 cm výšky v kohoutku. Váha jeho paroží může být ve vrcholu až 20 kg. Má vysoké běhy a krátký krk, proto se živí hlavně okusem a ohryzem. Mezi spárky má blánu-plave, je schopen se potápět pro potravu.

Los je samotářská zvěř. V říji začínají samci bojovat o samice, jsou to velmi tvrdé zápasy. Říje začíná v srpnu a trvá do září. Samice rodí v květnu až červnu 1 vyjímečně 2 mláďata.

Hodnocení referátu Los evropský - Alces alces

Líbila se ti práce?

Podrobnosti

  15. prosinec 2007
  2 445×
  98 slov

Komentáře k referátu Los evropský - Alces alces