Puštík

Řád a čeleď : sovy, puštíkovití. Velikost – do 38 cm, hlas – dvoudílné houkavé „HUU U-HUHUHU-HU“ a pronikavé „KUVIK“.
Je to noční pták, má vynikající zrak. Přes den se ukrývá v dutinách nebo sedí na větvi u kmene stromu. Z vyvýšeného místa vyhlíží kořist a pak se na ni vrhá tichým letem. Loví hlavně myši , hraboše a různé bezobratlé živočichy. Kořist polyká celou a její nestravitelné části (kosti a srst) vyvrhuje. Zbarvení má buď rezavohnědé, šedé, nebo bělavé. Peří okolo očí tvoří kulatý „závoj“. Oči směřují stejně jako u všech sov dopředu. Hnízdí v dutinách stromů, samice snáší 2 až 3 vejce.

Hodnocení referátu Puštík

Líbila se ti práce?

Podrobnosti

  13. prosinec 2007
  2 369×
  102 slov

Podobné studijní materiály

Komentáře k referátu Puštík