Redukční vlastnosti kofeinu

Pomůcky:

rychlovarná konvice, kapátko, kádinky, Petriho misky

Chemikálie:

roztok chloridu železitého, káva, zelený a černý čaj

Postup:

Připravily jsme do jedné kádinky rozpustnou kávu, do druhé zelený čaj, do třetí čaj černý. Jednotlivé kapaliny jsme nalily na Petriho misky. Po kapkách jsme přidávaly roztok chloridu železitého do kapalin.

Výsledky:

V každé Petriho misce se po kapkách chloridu železité udělaly černé skvrny a postupně se zbarvoval celý roztok.

Závěr:

V roztoku se Fe+III redukoval na Fe+II (děje se v komplexních sloučeninách), což se ukázalo ve změně barvy. Redukce byla zapříčiněna obsahem kofeinu v roztocích.

Hodnocení referátu Redukční vlastnosti kofeinu

Líbila se ti práce?

Podrobnosti

  17. červen 2019
  1 021×
  95 slov

Komentáře k referátu Redukční vlastnosti kofeinu