Potřeby rodiny - finance, bydlení, výživa a úklid

Tématem, které jsem měl za úkol rozebrat, jsou “Potřeby rodiny - současnost a minulost“.
Je samozřejmost, že požadavky každé rodiny se zvyšují. Všechno však podle mě záleží hlavně na věku členů této rodiny. Je totiž jasné, že s rostoucím věkem se i zvyšují nároky na výživu, bydlení a samozřejmě i na finance, které jsou asi jedny z nedůležitějších. Proč? Protože pokud bychom se dostali do situace, kdy náš finanční rozpočet nepokryje platby za bydlení, tak nám nejspíše nezbydou ani žádné finance na jídlo a jiné životně potřebné potřeby. V dnešní době naštěstí existují státní organizace, které slouží k tomu, aby každý rodina dosáhla alespoň životního minima, Ale co bylo dříve? Za našich babiček či prababiček? Že by si babička stěžovala na to, jak se měla třeba v dětství špatně. A přitom je jasné, že zdaleka se neměla jako já.
Možná to bylo tím, že dříve byli lidé o hodně skromnější. Děti byly zvyklí se zabavit kdečím a díky tomu, že již od útlého dětství museli pomáhat v domácnosti nebo na poli, si více vážili peněz. Znali tu jejich pravou hodnotu. I v bydlení se museli uskromnit. Ne jako dnes - téměř každý má svůj pokoj, ale chalupa o jedné nebo dvou místnostech třeba pro šest dětí. Možná však měli trochu ulehčené výdaje za jídlo. Spoustu plodin totiž vypěstovali na polích, zahradách a mléko, máslo,... to zase měli od zvířat, které měl dříve téměř každý.
Jednoduše řečeno poměry a potřeby se mění téměř rok od roku, ale částečně záleží i na nás, jakou rychlostí se budou naše výdaje zvyšovat.

Použité prameny: WWW.RODINA.CZ

Hodnocení referátu Potřeby rodiny - finance, bydlení, výživa a úklid

Líbila se ti práce?

Podrobnosti

  28. prosinec 2012
  4 321×
  261 slov

Komentáře k referátu Potřeby rodiny - finance, bydlení, výživa a úklid