Menu
Je to jídelní lístek obsahující názvy a seznam pokrmů, které se podávají třeba při slavnostním obědě, večeři nebo také v restauraci.
Pořadí pokrmů (menu musí mít alespoň polévku, hlavní jídlo a dezert)
- APERITIV - povzbuzení chuti k jídlu - vodka, vermut
- MUSE BOUCHE - malý předkrm - jedno sousto
- STUDENÝ PŘEDKRM - malá porce jídla - paštika, salát, šunková rolka
- POLÉVKA - teplé jídlo, vydatnější= čočková, vývar, kulajda
- TEPLÝ PŘEDKRM - husí játra, slávky
- SORBET - led + cukr + ovoce-zmrzlina
- HLAVNÍ CHOD - nejvydatnější a nejtěžší pokrm, maso+ příloha - kuřecí řízek s bramborovou kaší, segedínský guláš s knedlíkem, španělský ptáček s rýží
- MOUČNÍK - z mouky = koláč, pečivo , dort , buchty - štrúdl, cheseecake, beze roláda
- DIGESTIV - podpořit zažívání po jídle - koňak, calvados
Ukázky různých podob menu
Moje čtyřchodové menu (například do Prostřena)
- Předkrm - Šneci z listového těsta se salátkem
- Polévka - Brokolicová s krutonky
- Hlavní chod - Kuřecí špíz se šťouchanými bramborami se slaninou a cibulkou
- Dezert - Nepečený piškotový dort
Svatební menu
- Předkrm - Šunková a sýrová rolka s rajčaty
- Polévka - Knedlíčková se zeleninou
- Hlavní chod - řízek s bramborem a salátkem
- Dezert - mini dortík s ovocem
Menu na policejní svatbu
- Předkrm - bramboráčky s uzeným masem
- Polévka - zelnačka s klobásou
- Hlavní chod - Přírodní steak s rýží
- Dezert - domácí zmrzlina
Hodnocení referátu Menu
Líbila se ti práce?
Podrobnosti
Kateřina Křížová
30. duben 2020
1 972×
198 slov
Podobné studijní materiály
Komentáře k referátu Menu